ElCap
UIB
Facultat de Ciències
FC contacte normatives agenda FC PE TFG normatives

ℹ | Setembre 2018 C

Sol·licitud de llibres per part de l'alumnat

Si has volgut usar i no has aconseguit a la Biblioteca llibres bàsics o recomanats a les guíes docents perquè no hi eren o no hi havia exemplars suficients per consultar, emplena i envia el següent formulari. S'obriran altres terminis, però l'actual, es tancarà dia 11 d'octubre.
Publicat: 27 set. 2018

Els límits del creixement

Attac Mallorca, amb la col·laboració d'Ecocrida, organitza a la Facultat de Ciències una conferènica i dos col·loquis sobre els límits del creixement.


Conferència 2 oct. 13 h, Aula MOA11, ed. Mateu Orfila
L'esgotament de les matèries primeres
Antonio Turiel (investigador del CSIC)


Col·loqui 9 oct. 13 h, Seminari SB03 Ed. M. G. Jovellanos
Economia sostenible
Ivan Murray i Cati Torres (investigadors del LINCC UIB)


Col·loqui 18 oct. 12 h, Aula MOA11, ed. Mateu Orfila
Matèries primeres
Concepció Seguí, Montserrat Rodríguez, Miquel Barceló i Manuel Miró (professorat de la Facultat de Ciències)

Heu oblidat la bata i ulleres? Servei de préstec de la Facultat de Ciències

Si heu oblidat dur la bata i les ulleres de seguretat i teniu pràctiques que requereixen usar-les, us podeu adreçar als serveis administratius per demanar el prèstec d'una bata i unes ulleres.
Condicions de l'ús del servei de préstec d'una bata i unes ulleres de la Facultat de Ciències:
• Us atendran en els serveis administratius de l'edifici Mateu Orfila, els matins de dilluns a divendres i els horabaixes d'obertura en horari de feina dels serveis.
• Heu de mostrar el carnet d'estudiant o el dni.
• Heu d'indicar per a quina assignatura necessitau la bata i les ulleres.
• S'ha de deixar un dipòsit de 20 euros en metàl·lic.
• Us deixaran una bata neta i unes ulleres.
• La bata rentada i les ulleres s'han de retornar abans de les 14 h dos dies de classe després del préstec. En el moment del retorn, se us tornaran els 20 euros de dipòsit.

TFG en anglès

Per a l'obtenció del títol de graduat és necessari que els alumnes demostrin, en acabar els estudis, que s'ha assolit un nivell de coneixement de la llengua anglesa. Una via per demostrar que s'ha assolit el nivell és superar un mínim de 18 crèdit d’assignatures impartides totalment en anglès del seu pla d’estudis. El deganat de la Facultat de Ciències va sol·licitar a la Comissió Acadèmica de la Universitat que el TFG d'un alumne dels graus de la Facultat li comptés com una assignatura d'aquestes si complia les dues condicions següents:

i) Redactar la memòria en anglès. El tutor o la persona en qui delegui ell o la facultat, validarà que l'alumne té el nivell adient per desenvolupar en anglès competències d'un graduat.
ii) Exposar i defensar el TFG en anglès. Els membres que l'avaluen validaran que  l'alumne téel nivell adient per desenvolupar en anglès competències d'un graduat.

La comissió acadèmica aprovà la sol·licitud a la reunió de 16 de juliol de 2018.

Aquesta possibilitat és ara d'especial interès per a l'alumnat del grau de Biologia que ja hagi cursat optatives en anglès.

Fruita al costat de consergeria per berenar a preu de cost

Els dimarts i dimecres de cada setmana volem oferir-te dur fruita per berenar (o completar el berenar).

La primera setmana se'n durà el dimecres 12 de setembre. Trobaràs pomes i nectarines en una taula al costat de la consergeria de l'edifici Mateu Orfila.
Veuràs el missatge Mateu Orfila: Fruita al costat de consergeria per berenar

Agafa 1 peça de fruita,
diposita 30 cèntims €

Al costat de les caixes de fruita hi haurà una caixa per dipositar els 30 cèntims.

Tal vegada et sorprengui que ningú no estigui pendent de si diposites o no els 30 cèntims. Si no es dipositen els 30 cèntims, arribarà que no es durà fruita perquè la fruita de la segona setmana i les següents es pagarà amb els diners que s'hagin recollit de la setmana anterior. Per tant, no deu importar donar més explicacions.

Sempre s'oferirà fruita de temporada i el que s'hagi de dipositar podria ser diferent segons la setmana.

Mantenir durant tot el curs aquesta acció depèn de les persones que estan en els nostres edificis i tant de bo que funcioni.

GBIO i GBIQ: Pràctiques externes en el primer semestre

Places de pràctiques externes per a l'alumnat dels graus de Biologia i Bioquímica.

Les places ofertades ara són per fer les pràctiques en el primer semestre. En el mes de gener s'oferiran places de pràctiques externes per realitzar en el segon semestre o a l'estiu.

Termini per enviar el fomulari per demanar plaça de pràctiques externes en el primer semestre:
14 set. 2018 a les 9 h.

Places de PE  Formulari PE


Publicat: 6 set. 2018

Sol·licitud de tema per fer el TFG

Termini: 15 de setembre a les 13h.
Formulari de sol·licitud
Mira la pàgina del Treball fi de grau 2018-19 (pots accedir-hi sempre des del menú).
Publicat: 4 set. 2017

Jornada d'acolliment. Dilluns 10 de setembre

El primer dia de classe s'han organitzat diverses sessions per acolllir l'alumnat que entra a la Facultat de Ciències. Aprofita aquesta oportunitat per conèixer i aprendre algunes coses que hauràs de saber o usar mentre curses el grau. I no dubtis aprofitar la jornada per aclarir dubtes que tenguis.

Planificació matrícula 2018-19

Per planificar la matrícula del pròxim any acadèmic si has de assignatures de més d'un curs et pot resultar útil l'agenda FC 2018-19. En general, et pot interessar conèixer el pla d'ampliació de matrícula i la normativa sobre l'ampliació de l'optativitat. Pots veure el pla i la normativa a la pàgina de normatives.
Publicat: 14 juny 2018. Ampliat: 4 set. 2018

Agenda Facultat de Ciències 2018-19

Consulta la programació de clases presencials de les teves assignatures des del mòbil, tableta o ordenador: Conté el calendari lectiu de la facultat.


Agenda Facultat de Ciències 2018-19

Publicat: 26 jul. 2018

Connexió a la xarxa sense fils wi-fi de la UIB

Per connectar el teu ordenador o el teu mòbil a la xarxa sense fils wi-fi de la Universitat, segueix les instruccions que trobaràs en aquest enllaç a la configuració wi-fi.

Instal·lació i configuració d'Office 365 i el correu electrònic

Per usar les aplicacions d'Office 365 (Word, Excel,...) amb el teu ordinador o dispositiu portàtil, com a estudiant de la UIB, segueix aquestes instruccions.

Seguretat en el laboratori

Bata i ulleres de seguretat

Per fer pràctiques en els laboratoris de Biologia, Bioquímica i Química és obligatori entrar amb bata i algunes pràctiques requereixen l'ús d'ulleres de seguretat. Si no tens bata o ulleres, en els serveis administratius podràs adquirir una bata per 7 euros i unes ulleres per 3 euros (preus que resulten de tenir una subvenció al 50 % de la Universitat). Es pot pagar amb targeta de crèdit o dèbit en els mateixos serveis administratius. També es pot fer un ingrès de 10 euros (o de 7 o 3 euros si només vols la bata o les ulleres) al compte BANKIA ES22 2038 3471 2264 0000 2693. Amb el resguard d'ingrés ves als serveis administratius. Hi ha diverses talles de bates i les te podràs provar en els mateixos serveis administratius. També hi ha ulleres de seguretat per a gent que usa ulleres correctores (si t'interessa adquirir unes ulleres de seguretat graduades demana la informació en els serveis administratius).
Publicat: 4 set. 2017

Ajudes a l'alumnat que es graduà l'any 2016 o 2017

La Conselleria d’Educació i Universitat vol afavorir l’excel·lència en el rendiment acadèmic i ha obert una convocatòria d’ajudes per promoure l’excel·lència acadèmica dels alumnes universitaris amb domicili a les Illes Balears que hagin finalitzat els estudis oficials de grau a qualsevol universitat espanyola durant els cursos 2015-2016 o 2016- 2017 i tingueren una mitjana igual o superior a 8.50. Termini de presentació de sol·licituds: Des del 10 de juny fins al 16 de juliol de 2018, ambdós inclosos. +info
Publicat: 19 juny 2018

Calendari TFG 2018-19

En el mes de juny s'inicien les accions per preparar de temes de Treball de fi de Grau per fer a l'any acadèmic 2018-19. Calendari TFG 2018-19.
Publicat: 21 maig 2018

Sol·licitud de llibres per part de l'alumnat

Si has volgut usar i no has aconseguit a la Biblioteca llibres bàsics o recomanats a les guíes docents perquè no hi eren o no hi havia exemplars suficients per consultar, emplena i envia el següent formulari.
Publicat: 18 nov. 2017

Nav
ElPeu

Ctra. de Valldemossa, km 7,5. Campus UIB, 07122 Palma. Ed. Mateu Orfila (Tel. 971 173009) - Ed. Guillem Colom (Tel. 971 173181). +info ubicació
Web UIB


FC http://fciencies.uib.es


Disseny i manteniment: A.A.C. (Dep. Física. UIB·$ANYGENERACIO$)